Zwemmen!

zwemmen‘s Winters is sporten moeilijk. In de zomer heb ik namelijk een vrij strak loopschema: om de andere dag trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik voor een toertje in de buurt. Het is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om een beetje aan je conditie te werken. Moeten jullie trouwens ook precies altijd helemaal van nul terug opbouwen? Ik vind het echt niet te geloven: een maand of drie rust en ik ben weer een echte softie. Steken twee straten verder. Ik bouw het wel sneller terug op elke keer, maar die eerste keren zijn hell.

Intussen zijn mijn maanden rust dus aangebroken: feestdagen en dus volledig ontregeld. Maar in plaats van niets te doen, ga ik nu zwemmen. Zwemmen man! Dat is geleden van toen ik in’t lager zat! Allez, vakanties in resorts niet meegerekend, want daar doe je natuurlijk niets anders dan zwemmen en in de zon liggen. :) Straks na het werk ga ik de eerste keer – ik vertrek hier iets vroeger want ik moet nog een zwembroek gaan kopen. Je mag in dat zwembad niet binnen met een losse zwembroek, en ik heb alleen dat type. Chance dat het geen slip moest zijn, of ik had het waarschijnlijk wel voor bekeken gehouden. ;)

Blijkbaar is het ook nog eens gezond, zwemmen. Je belast geen spieren eigenlijk, zoals bij lopen wel het geval is. En je traint alle spiergroepen tegelijk. Een beetje zoals het roeitoestel op de fitness: dat schijnt ook het beste te zijn. Maar dat heb ik niet. ;)

Laat wat van je horen

*