Zwembadje?

zwembadIk moet later zo hard een zwembad hebben in de tuin… :) Met het mooie weer van het afgelopen weekend, zou dat echt wel zalig geweest zijn. Gelukkig, gelukkig, heb ik een goeie maat en die heeft er wel eentje. Zijn ouders, maar soit: het was alleszins een gezellige barbecue en zwemfeestje achteraf! Het was weer een legendarisch weekend, dat kan ik jullie wel vertellen.

Het zwembad is eigenlijk niet eens zo heel groot maar dat is ook niet nodig. Het is niet alsof je gaat trainen om Olympisch zwemmer te worden in je tuin. Verder heeft het zwembad ook een overtrek om het ‘s avonds dicht te maken. Dit is blijkbaar niet alleen nodig om ervoor te zorgen dat er niet teveel blaadjes en rommel in waait, maar ook om de temperatuur bij te houden. Het wordt opgewarmd door een installatie die in een apart tuinhuis staat en dat wordt aangedreven door zonne-energie. Het is dus ook niet schadelijk voor het milieu. :)

Geen illusies desalniettemin, want het plaatsen van zo’n zwembad kost wel veel geld… Je moet het laten graven en dat kan je beginnen doen met een schup, maar dan ga je lang bezig zijn. :) Professioneel geplaatst is echt het beste. Verder is dat onderhoud (ook al doe je het op zonne-energie) toch nog altijd vrij duur. Je moet allerlei producten gebruiken om het water proper te houden.

Ik zou het alleszins zien zitten en dank bij deze de Michael zijn gastvrijheid (en die van zijn ouders). Als’t mijn er later ligt, mogen jullie allemaal eens afkomen! ;)

Laat wat van je horen

*