Mmm, pasta… op een easy way!

Mpastaijn familie en vrienden zullen het beamen: ik ben geen echte topkok in de keuken. Ik ben wel in staat om enkele gerechtjes te produceren, maar ze zijn alles behalve bestemd voor een sterrenrestaurnt als je weet wat ik bedoel. Ik hou van lekker eten, maar als ik het zelf in elkaar moet flansen, kan het beter gemakkelijk te maken zijn, want anders kan er weleens het een en het ander mislopen in mijn potten en pannen.

Nu, dit zomerse weertje van de afgelopen dagen, vraagt om iets lekkers, maar toch fris in de mond. Akkoord, een bloemkoolgratin met aardappelen en worst kan ook goed smaken, maar bij de warmere temperaturen verkies ik toch om iets zomerser op mijn bord J. En dus ging ik op zoek naar iets wat aan mijn eisen voldeed en wat vond ik? Tagliatelle met rucola en caprino-kaas! Een echte aanrader voor de pastaliefhebber en voor zij die op zoek zijn naar iets luchtigs.

De benodigdheden? Tagliatelle (zo’n 150 gram per persoon), rucola bladjes, caprino-kaas, olijfolie, zout en peper en wat gemalen (liefst verse) Parmezaanse kaas. Niet moeilijk om te verzamelen in de supermarkt, dat is al positief! En ook de bereiding is echt een makkie. Pasta koken kan immers iedereen: breng eerst en vooral water met een snufje zout aan de kook en doe de pasta in je pot als het water goed kookt. Is de pasta al dente, dan kan je hem afgieten. Voor zij die niet weten wat dit is: gaar, maar net voor het punt dat hij papperig wordt :-) .

Ondertussen kan je met de rucola aan de slag: was hem en snij hem fijn. Deze dien je dan tezamen met de caprino-kaas onder de hete pasta te mengen, zodat ze goed gemixt zijn. Giet hierover wat olijfolie en kruid bij naar smaak met peper en zout. De finishing touch? Een goed handje vol van de Parmezaanse kaas en klaar is kees!

Laat wat van je horen

*